Doğal olmayan afet!


Kocaeli’nin Gebze ve Çayırova ilçelerinde önceki gece etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Gece saat 22.15’de başlayan ve 2 saat 15 dakika süren sağanakta metrekareye 69.4 kilogram yağmur düştü. Alt yapı yetersizliği ve dereler taşınca Gebze ve Çayırova’da 500 ev ve işyerini su bastı. Özgür ve Esin Doğan çiftinin içinde bulunduğu otomobil sele kapıldı. Özgür Doğan’ın cesedi dün sabah bulundu. Eşinin cesedine ise ulaşılamadı.

KARAYOLUNDA CAN PAZARI

Sel sularının 1 metreyi bulduğu D-100 Karayolu Gebze Bayramoğlu geçişi ulaşıma kapandı. 200 araçta mahsur kalan vatandaşlar ölümden döndü. Vatandaşlar 3 saatin sonunda kurtarıldı. Karayolu sabah 05.00’da ulaşıma açıldı. Sağanak yağış, İstanbul Anadolu Yakası’nda da etkili oldu. Tuzla’nın Aydınlı, Şifa, İstasyon ve Mimar Sinan mahallesinde çok sayıda bodrum ve giriş katlardaki ev ve iş yeri su altında kaldı. Gölete dönen Gebze- Tuzla arasındaki D-100 Karayolu’nda mahsur kalan araçları itfaiye kurtardı.

ÇOBANI YILDIRIM ÇARPTI

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde, dağda koyun otlatan 5 çocuk babası Nusrettin Yükkaldıran (29) yıldırım çarpması sonucu öldü. Turizm merkezi Alanya’da gece yarısında başlayan sağanak yağış ve şiddetli rüzgara hazırlıksız yakalanan turistler ve esnaf zor anlar yaşadı. İzmir’de de iki gün etkili olan sağanak yağışın ardından derelerden ve kanalizasyonlardan 12 ton çöp ve atık İzmir Körfezi’ne aktı. Yağış Yalova, Balıkesir ve Bursa’da da hayatı olumsuz etkiledi.

HORTUM 2 BİN AĞACI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

Eskişehir’de hızı saatte 95 kilometreye ulaşan fırtınanın ardından oluşan hortum, Kırka beldesi yakınlarındaki ormanda büyük hasara yol açtı. Hortum, çoğu 100 yaşındaki karaçam ile 250 yaşındaki çam ağaçlarını kökünden devirip geçti. Hortum yüzünden bölgede 2 bin ağaç zarar gördü. Fırtına öncesi yaşanan şiddetli dolu da ekili alanlara zarar verdi.

Leave a comment